dimecres, 6 de juny de 2018

PROJECTE: L'AIGUA

Fa dies i dies que vam iniciar el projecte de l'AIGUA fruit del consens de tots plegats després de parlar de molts temes possibles...
Són moltes les coses que hem après sobre l'aigua. Tenim molta curiositat i ens hem fet mil preguntes, d'aquestes hem intentat resoldre totes les més importants.
Per què hi ha núvols al cel? Per què el nostre planeta té aigua? Per què l'aigua no té color? Per què és tant important l'aigua? Podríem viure sense ella? Per que serveix l'aigua? Per a què la fem servir nosaltres? ... i un llarg etc.
Aquí teniu una mostra d'alguns moments en els quals hem treballat a partir del tema de l'aigua.
Activació de coneixements amb els diversos llibres i contes que els nens van aportar, col·loquis a la rotllana sobre on podem trobar aigua, quina importància té...; experimentació sobre els estats de l'aigua líquid, sòlid i gasós; manipulació de l'aigua en estat sòlid (cubs de gel); el cicle de l'aigua; qui viu gràcies a l'aigua; què sura o què s'enfonsa dins de l'aigua...

I finalment, l'experimentació lliure i recordatori de coneixements adquirits durant el projecte:
Presentem diferents materials i els convidem a experimentar lliurement amb l'aigua.
Transvasem, colem, canviem de color, dissolem, enfonsem, inventem històries de pirates i vaixells que suren i s'enfonsen, busquem maneres de mantenir l'aigua en recipients variats, etc. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada